Op donderdag 29 december zet het gemeentebestuur van Olen de vrijwilligers in de bloemen.

Olens Vrijwilligersfeest

Vrijwilligers? zo zijn er héél wat in de gemeente Olen! Sommige van die vrijwilligers helpen rechtstreeks mee aan het beleid van gemeente en OCMW als ?denker? in een adviesraden of als ?doener? binnen een bepaald project van gemeente of OCMW. Hoeveel vrijwilligers zorgen er verder niet voor dat we een boeiend verenigingsleven kennen met heel wat jeugd- en socio-culturele verenigingen? Ook de sportieve mens komt aan zijn trekken dankzij de vele vrijwilligers bij de sportclubs. En hoeveel helpende handen zijn er niet voor mensen die even wat hulp kunnen gebruiken? Hoeveel mensen draaien er niet mee in de scholen of ergens in de parochie? Zonder al deze vrijwilligers zou het in Olen maar een saaie en triestige boel zijn!
 
Om alle deze vrijwilligers te bedanken voor het vele werk dat zij verzetten, organiseert de gemeente Olen op 29 december in het kader van het ?2011, Europees Jaar van het Vrijwilligerswerk? het ?Olens Vrijwilligersfeest?. Voor deze gelegenheid zal een ploeg van meer dan 50 helpers van Olense politici en personeel zich vrijwillig inzetten om iedereen een gezellige feestavond te bezorgen.
 
De gemeente verwacht op 29 december vanaf 19.00 uur alle vrijwilligers die zich op een of andere manier inzetten voor de Olense gemeenschap en zijn inwoners om er samen een hartverwarmend feest van te maken. De activiteiten vinden plaats aan de chirolokalen van Achter-Olen, Anemoonstraat z/n. De fietsparking is te bereiken via de Zonnebloemstraat. De gemeente raadt de mensen uit de buurt aan om zoveel mogelijk met de fiets te komen
 
Op het programma:
  • lichtspektakel van de Herentalse circusschool Locorotondo;
  • samen dansen onder leiding van Rock 'n Roll Extreme;
  • samen zingen met en onder begeleiding van Barst;
  • drank en eten aan zeer democratische prijzen.
 
Er is die avond ook gelegenheid om last-minute typisch Olense geschenken aan te kopen zoals de chocolade boerkes of Olense cadeaucheques. Verder brengt ieder bezoeker best een klein lichtje mee, kwestie van de songteksten die je luidkeels kan meezingen, ook te kunnen lezen in het donker?
 
De vele Olense vrijwilligers hoeven zich niet op voorhand in te schrijven. Iedereen is welkom!